Bulgur z ziołami
Bulgur z ziołami może być tylko przystawką, której szukasz. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Ten przepis służy 4. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka mięty, oliwy z oliwek, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Bulgur z ziołami, Sałatka Bulgur z morelami, Radicchio, ziołami i orzechami włoskimi, oraz Pilaw Bulgur Z Zieloną Soczewicą, Podany Z Karmelizowaną Cebulą-Mercimekli Bulgur Pilavi.
Instrukcje
Wsypujemy bulgur do miski, następnie zalewamy gorącą wodą (2 szklanki) i przykrywamy miskę folią.
Odstawić do miękkości, około 10 minut.
W międzyczasie rozgrzać oliwę z oliwek na małej ciężkiej patelni na średnim ogniu do gorąca, a następnie gotować migdały, mieszając, do złotego koloru, o 1 minutę.
Bulgur odcedzić na sitku o średnich oczkach, następnie wrócić do miski i wymieszać z szalotki, ziół, sklep zakupione Prażone-migdałowy olej (lub dodatkowa oliwa z oliwek), 1 łyżeczka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i migdały (z olejem). Doprawić solą i więcej soku z cytryny w razie potrzeby.
Podawać w temperaturze pokojowej.