Bulgogi wołowe mogą być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 310 kalorii, 27g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 2,87 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz imbir, liście sałaty bibb, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć gruszkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Gruszkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bi Bim Bap Z Wołowiną Bulgogi, Bulgogi Wołowe, oraz Bulgogi-Korean BBQ Beef.
Instrukcje
1
W dużej misce, ubij razem sos sojowy, cukier, olej sezamowy, mirin, gruszka, cebula, czosnek, imbir, nasiona sezamu i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Pozostawić marynatę 30 minut w temperaturze pokojowej, następnie dodać wołowinę i wrzucić do herbu. Przechowywać w lodówce, pokryte, 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, olej ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Usuń wołowinę z marynaty, odsączając ją bardzo krótko nad miską, aby usunąć nadmiar płynu, a następnie gotować, aż rumiane i zrobione średnio-dobrze, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Wyjąć wołowinę z ognia i podawać wypełniając każdy liść sałaty około 2 łyżkami koreańskiego lepkiego ryżu, małą garścią wołowiny, 1 łyżką kimchi, około 8 grzybami enoki i około 1/2 łyżeczki gorącej pasty fasolowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Enoki
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.