Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym

Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz jagnięcinę bez kości, sałatę maślaną, chiles jalapeño i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym, Kotlety jagnięce z azjatycką gruszką i salsą Kiwi, oraz Azjatycki Sos Do Zanurzania.

Instrukcje

1
Umieść zieloną cebulę, cukier, posiekany garlic i pokrojony imbir w processorand miksować, aż drobno posiekane, zatrzymującoccasionally zeskrobać w dół boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Przenieść mieszaninę do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj sos sojowy, mirin, Azjatycki olej sezamowy, toastowane nasiona i czarny pieprz; whiskmarinade do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Wlać 1 filiżanka marynatyinto 15x10x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.Otwórz bez kości nogi jagnięciny jak książka; Dodaj do naczynia, układając w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
5
Marynatę nalewamy na jagnięcinę, rozlewamy równomiernie. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny i do 1 dnia, turninglamb od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1
Puree Azjatycka gruszka i posiekane zielone onionsin procesor do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka AzjatyckaGruszka Azjatycka
2
Dodaj sos sojowy, mirin i cukier i proces, aż sugardissolves.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Dodaj Azjatycki olej sezamowy i 2 łyżki tostów sezamowych; processuntil olej sezamowy jest włączony(większość nasion pozostanie nienaruszona).
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
4
Transfersauce do 2-filiżanki miarki. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: sos do zanurzania można przygotować 1 dzień wcześniej.Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
5
Płaszcz grill rack z nonstick spray; przygotować grill (średnie ciepło). Threadjalapeño chile połówki na 2 metalowe szpikulce, dzieląc równo. Nitka ząbki czosnku na innym metalowym szaszłyku, rozstaw lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Umieścić jalapeño i szaszłyki czosnkowe na płycie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i umieścić na przygotowanym grillu z marynatą, która wciąż utrzymuje się na powierzchni (wyrzucić marynatę indyjską). Grilluj jagnięcinę, dopóki mięso nie zostanie ugotowane dlasied doneness, około 15 do 20 minutsper side for medium (jeśli jagnięcina zacznie się palić, przesuń duży arkusz wytrzymałej folii aluminiowej pod spodem i kontynuuj grillowanie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Przenieść jagnięcinę na powierzchnię roboczą i pozostawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
9
Podczas gdy jagnięcina odpoczywa, grill jalapeños, czosnek, i przycięte zielonej cebuli, aż lekko rozdrobnione i miękkie, 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Przenieś na powierzchnię roboczą.
11
Umieść kochujang (pasta z ostrej papryki) w małej misce. Wymieszać sos do zanurzania i podzielić na 8 małych potraw. Ułóż liście masła na dużym półmisku. Cienko pokroić grillowaną jagnięcinę i ułożyć liście sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
GochujangGochujang
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Pokrój czosnek clovesdługośc na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
13
Pokrój zieloną cebulę Na2-calowe kawałki. Ułóż jalapeños, czosnek, i zielona cebula wokół jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
14
Zraszanie 2 łyżki tosty sezamyseeds nad jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
15
Podawać grillowaną jagnięcinę iwegetables z pastą z ostrej papryki. Pozwól gościom rozłożyć bardzo małe ilośćkochujang na liściach sałaty, ułożyć sałatę i warzywa w liściach sałaty, a następnie owinąć nadzienie liśćmi sałaty i zanurzyć w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia53
Magazyn