Bugia, czyli ciasteczka kłamcy
Bugia, czyli ciasteczka kłamcy to Wegetariańskie przepis z 72 porcjami. Jedna porcja zawiera 55 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz zmielone nasiona anyżu, cukier, brandy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Spróbuj Potrójnie Nadziewane Ciasteczka Czekoladowe M&M, Ciasteczka Toffi I Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Ricciarelli, włoskie ciasteczka migdałowe i porady na świąteczne ciasteczka bezglutenowe, oraz Elvis Cookies:" Peanut Butter " Banana Bacon Chocolate Chip Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem i odstawić. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, wymieszać jajka, masło, sok pomarańczowy, brandy, wanilia i nasiona anyżu, aż do dobrze wymieszane.
Dodać wszystkie suche składniki na raz i wymieszać na małej prędkości, aż ciasto czyści boki miski i przylega do łopatki.
Ciasto wyjąć z miski na posypaną mąką deskę. Zagniatać ręcznie, aż będzie gładka. Uformuj ciasto w kulkę, lekko spłaszcz i umieść w misce. Przykryć ręcznikiem i schłodzić co najmniej 2 godziny lub do nocy, aby ciasto się zrelaksowało.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub głębokim garnku do 350 stopni F.
Tymczasem ciasto pokroić na 4 lub 6 równych kawałków. Utrzymując ciasto i powierzchnię roboczą dobrze mąką, przeprowadź ciasto przez najszersze ustawienie maszyny do makaronu 3 lub 4 razy. Następnie przejdź przez kolejno węższe ustawienia, aż ciasto będzie prawie wystarczająco cienkie, aby przejrzeć; w zależności od Maszyny do makaronu, prawdopodobnie będzie to najcieńsze ustawienie.
Pokrój ciasto na długie paski o szerokości 3 cali, a następnie pokrój paski po przekątnej na kawałki o długości około 3 cali. Jeśli ciasto łzy, odciąć go i pracować z powrotem do ciasta. Ciasteczka zwijają się podczas smażenia, więc fantazyjne kształty nie są ważne. Gdy ciasteczka są cięte, przenieś je do arkuszy do pieczenia wyłożonych ściereczkami z mąki i przykryj ściereczkami, aby nie wyschły przed smażeniem. Smażyć partiami, obracając raz, aż nadmuchane i złociste, około 1 minuty.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Podczas gdy ciasteczka są jeszcze gorące, dobrze je odkurz cukrem pudrem. Odczekaj kilka minut, podczas gdy olej i ciepło pochłaniają i topią większość tej pierwszej powłoki. Kurz dobrze drugi raz, aż ciasteczka są dość białe. Ciasteczka będą przechowywane przez tydzień w szczelnym pojemniku. Może być konieczne ponowne odkurzenie ich cukrem przed podaniem.
Wystarczy kilka ciastek na raz, nawet w dużym garnku, więc smażenie wymaga czasu. Najlepiej jest mieć towarzystwo w kuchni, gotowy z dużą ilością dobrej rozmowy, aby cię rozbawić. I zawsze są ciepłe ciasteczka do jedzenia po drodze w nagrodę. Można również pogłębiać ciasteczka w cukier granulowany, cukier Kryształowy, a nawet mieszankę cukru pudru i niesłodzonego kakao w proszku.