Budyń żurawinowy, klonowy i orzechowy to bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 7G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz przyprawy, syrop klonowy, sok z pomarańczy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 95 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pudding Ryżowy Klonowy Pecan, Pudding Chlebowy Klonowy Pecan, oraz Pecan & klon syrop lepki budyń dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść wszystkie składniki budyniu w dużej misce i wymieszać razem, aż dobrze wymieszane. Nie odkładaj przez konsystencję mieszanki jest dość mokra. Lekko naoliwić miskę budyniową o pojemności 1,5 litra. Włóż mieszaninę do tego i naciśnij. Przykryć miskę budyniową podwójną warstwą z olejowanego, tłustego papieru i folii aluminiowej. Zrób zakładkę w środku tych arkuszy, aby umożliwić rozszerzenie budyniu. Naciśnij go na górze miseczki puddingu i dobrze zabezpiecz podwójnym kawałkiem sznurka. Użyj trochę dodatkowego sznurka, aby zrobić uchwyt ułatwiający podnoszenie i wyjmowanie wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Budyń ugotować na dużej patelni z dobrze dopasowaną pokrywką. Powinno być wystarczająco dużo wrzącej wody, aby przez cały czas docierać dwie trzecie po bokach basenu, więc miej na to oko. Budyń gotować przez 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Aby polewa, gotować żurawinę w syropie klonowym, aż pękną i staną się syropowe. Po ugotowaniu puddingu zdejmij pokrywę i ostrożnie połóż ją na dużym talerzu. Łyżka gorącej żurawiny i syropu klonowego na wierzchu i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.