Budyń żurawinowy, klonowy i orzechowy

Budyń żurawinowy, klonowy i orzechowy
Budyń żurawinowy, klonowy i orzechowy to bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 7G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz przyprawy, syrop klonowy, sok z pomarańczy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 95 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pudding Ryżowy Klonowy Pecan, Pudding Chlebowy Klonowy Pecan, oraz Pecan & klon syrop lepki budyń dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki budyniu w dużej misce i wymieszać razem, aż dobrze wymieszane. Nie odkładaj przez konsystencję mieszanki jest dość mokra. Lekko naoliwić miskę budyniową o pojemności 1,5 litra. Włóż mieszaninę do tego i naciśnij. Przykryć miskę budyniową podwójną warstwą z olejowanego, tłustego papieru i folii aluminiowej. Zrób zakładkę w środku tych arkuszy, aby umożliwić rozszerzenie budyniu. Naciśnij go na górze miseczki puddingu i dobrze zabezpiecz podwójnym kawałkiem sznurka. Użyj trochę dodatkowego sznurka, aby zrobić uchwyt ułatwiający podnoszenie i wyjmowanie wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Budyń ugotować na dużej patelni z dobrze dopasowaną pokrywką. Powinno być wystarczająco dużo wrzącej wody, aby przez cały czas docierać dwie trzecie po bokach basenu, więc miej na to oko. Budyń gotować przez 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Aby polewa, gotować żurawinę w syropie klonowym, aż pękną i staną się syropowe. Po ugotowaniu puddingu zdejmij pokrywę i ostrożnie połóż ją na dużym talerzu. Łyżka gorącej żurawiny i syropu klonowego na wierzchu i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn