Budyń z tapioki z kremem kokosowym i syropem Palmowo-cukrowym

Budyń z tapioki z kremem kokosowym i syropem Palmowo-cukrowym
Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 6 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka kokosowego, brązowego cukru, perłowej tapioki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Syrop kokosowo-palmowy z tapioką, tropikalnymi owocami i ogolonym lodem, Naleśniki Bananowo-Kokosowe Z Syropem Z Cukru Palmowego, oraz Lody Z Cukrem Kokosowo-Palmowym.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotować 6 szklanek wody i dodać tapiokę w powolnym strumieniu, stale mieszając. Delikatnie gotować, często mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, aż tapioka jest przezroczysta, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
3
Do tapioki dodać 3 szklanki zimnej wody, następnie osuszyć na dużym sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Tapioka przelać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj zimną wodę do pokrycia przez 2 cale i zawirować tapioka, aby usunąć nadmiar skrobi.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
SkrobiaSkrobia
WodaWoda
6
Odsączyć tapiokę na sicie i powtórzyć płukanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
7
Ponownie odsączyć tapiokę i podzielić na 6 dań. Schłodzić, luźno przykryte, 10 minut, lub aż zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
1
Rozerwij liść pandanu na paski i zwiąż paski razem w węzeł. Gotuj pandan z cukrem i pozostałą 1/4 szklanki wody w małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut. Wyrzucić pandan i wlać syrop przez drobne sito do małej miski. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Z góry puszki wyjąć grubą warstwę kremu kokosowego, a na dole pozostawić cienką ciecz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
2
Ubijaj kubek kremu kokosowego, aż będzie gładki, ubijając w 1 do 1' łyżki cienkiego płynu kokosowego, jeśli to konieczne, aby uzyskać płynną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Skropić trochę syropu na tapioca i top z kremem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
TapiokaTapioka
SyropSyrop
4
Podawać pozostały syrop i śmietanę z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SyropSyrop
1
W przypadku tego konkretnego przepisu preferujemy smak mleka kokosowego Thai, Royal Blossom, Thai Kitchen lub ka-Me, ponieważ cienka ciecz i kremowa warstwa są wyraźnie oddzielone. Syrop można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Jeśli syrop jest zbyt gęsty, aby mżeć, doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
KremKrem
SyropSyrop
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn