Budyń Z Tapioki Domowej Roboty
Domowy Pudding z tapioki może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 14 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, perłową tapiokę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Pudding Z Tapioki, Pudding Z Tapioki, oraz Pudding Z Tapioki.
Instrukcje
Umieść tapiokę w dużej misce z ćwiartką zimnej wody. Przykryć i pozostawić tapiokę moczyć przez co najmniej 12 godzin. Gdy jest gotowy do użycia, Użyj drobnego Sitka siatkowego, aby spuścić wodę i odstawić namoczone perły na bok.
W dużym rondlu, połączyć mleko, wanilia, 1/2 szklanki cukru, i sól i odstawić.
Umieść jajka i żółtka w dużej misce i ubijaj je, aż się połączą. Powoli dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru, trochę na raz, stale ubijając, aż cały cukier zostanie dodany.
Ubijać, aż mieszanina jaj jest bardzo jasnożółty kolor, około dwóch minut, a następnie odstawić.
Umieścić rondel z mieszaniną mleka na małym ogniu i doprowadzić do duszenia. Gdy zacznie bąbelkować, wyjmij garnek z ognia i odpuszczaj jajka gorącym płynem, ubijając jajka stale, dodając płyn trochę na raz.
Po całkowitym połączeniu obu mieszanek, wlać krem z powrotem do oryginalnego garnka i dodać tapiokę.
Trzepaczka stale na małym ogniu. W miarę ubijania mieszanka zacznie gęstnieć. Obserwuj perły, staną się przezroczyste, z odrobiną zachmurzenia w centrach, co wskazuje, że budyń jest gotowy. Nie martw się, że budyń wygląda nieco wodnisto, ponieważ dodatkowa ciecz zostanie wchłonięta podczas procesu chłodzenia. Zeskrobać budyń do miski i wcisnąć folię bezpośrednio na górną powierzchnię. Schłodzić w lodówce, co najmniej 2 godziny.