Budyń z rodzynkami cynamonowymi z sosem jogurtowym waniliowym
Budyń z rodzynkami cynamonowymi z sosem jogurtowym waniliowym jest bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Ten deser ma 146 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 8 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Mieszanka białka jaja, białka, vanillan ekstrakt i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Spróbuj Cynamonowo-rodzynkowy budyń chlebowy z sosem rumowym, Cynamonowy budyń chlebowy z sosem żurawinowo-Rodzynkowym, oraz Budyń Chlebowy Cynamonowo-Rodzynkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 Stopni Fahrenheita. Spryskaj 8-x8-calową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania; odstaw na bok.
W dużej misce umieścić kostki chleba; posypać cynamonem. W średniej misce ubić substytut jajka, białka, substytut cukru, mleko beztłuszczowe lub niskotłuszczowe bez laktozy i wanilię do wymieszania.
Zalać chlebem, posypać rodzynkami i delikatnie wymieszać.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Piec 45 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy wierzch będzie nadmuchany i złocisty, a tester wyjdzie czysty.
Pokroić w kwadraty i podawać na ciepło z sosem budyniowym waniliowym.
W średnim rondlu ubić jajko, białko, cukier i skrobię kukurydzianą.
Ubij w beztłuszczowym lub niskotłuszczowym mleku bez laktozy.
Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie bąbelkować, około 10 minut.
Podawać na ciepło lub na zimno.