Budyń z Nutellą, bananem i rogalikiem
Nutella, banan i Croissant budyń może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 858 kalorii. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 505 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cukru, mleka, pasty nutella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Budyń Chlebowy Nutella Croissant, Nutella Banana Brioche Chleb Pudding, oraz Budyń Croissant.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 350°. Masło i 8-na 8-calową patelnię do pieczenia i odstawić.
Rogaliki kroimy na pół wzdłuż i układamy połowę z nich wzdłuż dna naczynia z masłem. Pokrojone w plasterki banany rozsypać na podzielonych rogalikach, a następnie ułożyć Nutellę na bananach.
Ubić razem mleko, śmietanę, cukier i jajka i polać połowę mieszanki mlecznej rogalikami.
Na wierzch ułożyć Pozostałe rogaliki o połówce, a następnie zalać pozostałą mieszaniną mleka. Odstawić budyń chlebowy na godzinę lub na noc.
Umieścić w piekarniku i piec, aż jajko jest ustawione i puffy, o 30 protokół. Odstawić na 15 minut przed podaniem.