Budyń Z Mleka Kardamonowego
Budyń z mleka kardamonowego to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz cukier, strąki kardamonu, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Spróbuj Budyń Z Mleka Kardamonowego, Mleko bez skórki i kardamon "ciasto z dyni, oraz Mleko pistacjowe z Wanilianem i kardamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś mleko, strąki kardamonu i szczyptę soli tylko do wrzenia w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu, a następnie zdejmij z ognia i odstaw, przykryty, 5 minut.
W dużej misce ubijamy razem marantę i cukier, a następnie ubijamy w gorącej mieszaninie mlecznej. Powrót do rondla i dusić, stale mieszając, aż zgęstnieje, o 2 protokół. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając ciała stałe. Chill budyń, jego powierzchnia pokryta papierem woskowym, aż do bardzo zimnego, co najmniej 4 godziny.
Podawać posypane orzechami.
Budyń można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić.