Budyń Z Lukrecji

Budyń Z Lukrecji
Ten przepis służy 6. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, skrobię kukurydzianą, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Karmelki Z Lukrecji, Paski Do Ciastek Z Lukrecji, oraz Lukrecja i lody kokosowe.

Instrukcje

1
Połącz lukrecję, sól, 4 szklanki mleka i 1/3 szklanki cukru w 2-do 3-quart ciężki rondel i podgrzać na umiarkowanie małym ogniu (nie pozwól gotować), często mieszając, aż lukrecja rozpuści się, 18 do 20 minut. (Jeśli lukrecja nie jest całkowicie rozpuszczony, niech mieszaniny odstąpić ciepła, odkryte, ubijając od czasu do czasu, 10 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LukrecjaLukrecja
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zwiększyć ciepło do umiarkowanego i doprowadzić mieszaninę mleka do nagiego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
3
Wymieszać skrobię kukurydzianą i pozostałą 1/2 szklanki mleka w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej do mieszaniny lukrecji i gotować na wolnym ogniu, ubijając, 2 minuty do zagęszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
LukrecjaLukrecja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Żółtka i pozostałe 2 1/2 łyżki cukru ubij razem w średniej misce, aż dobrze się połączą, a następnie dodaj mieszankę gorącego mleka w wolnym strumieniu, ubijając. Powrót do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż termometr zarejestruje 77°. natychmiast wlać przez sito o drobnych oczkach do czystej miski i mieszać z masłem, aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Chill budyń, jego powierzchnia pokryta okrągłym papierem woskowym, do bardzo zimnego, około 4 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
7
Tuż przed podaniem delikatnie ubijamy budyń, następnie dzielimy na 6 szklanek lub miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Podawać z ciastami migdałowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
1
Budyń można schłodzić w misce, jej powierzchnia pokryta papierem woskowym i miska pokryta folią po 4 godzinach, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn