Budyń Z Czarnego Ryżu
Budyń z czarnego ryżu to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 12 porcjami. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 45 minut. Mieszanka ryżu, świeży, ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Podobne przepisy to Budyń Z Czarnego Ryżu, Budyń Śniadaniowy Z Czarnego Ryżu, oraz Budyń ryżowy kokosowy czarno-biały.
Instrukcje
Umieść czarny i biały ryż w drobnym sitku i dobrze spłucz pod chłodną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
Umieść ryż na patelni 2-do 3-quart i dodaj 5 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ryż jest tender do gryzienia, mieszając od czasu do czasu, 18 do 20 protokół. Jeśli ryż zacznie się kleić, wymieszaj trochę więcej wody.
Wymieszać cukier i 1/4 szklanki gorącej wody. Wymieszać z ryżem.
Pudding ryżowy podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Łyżka budyniu do kieliszków lub małych miseczek. Mleko kokosowe wymieszać i polać równo porcjami. Do każdej porcji dodajemy owoce i niewielką gałkę lodów kokosowych.