Budyń Ryżowy Truskawkowy W Stylu Risotto

Budyń Ryżowy Truskawkowy W Stylu Risotto
Ryżowy Pudding truskawkowy w stylu Risotto może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.17 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka truskawek, masła, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Risotto z mlekiem kokosowym (budyń ryżowy Arborio), Risotto Pudding Ryżowy Z Brązowym Cukrem I Wanilią, oraz Daring Cooks Słodkie Risotto: budyń ryżowy z gotowanymi wiśniami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Truskawki pokroić w średniej wielkości kostkę. W małym rondlu na średnim ogniu dodaj truskawki, 1/4 szklanki cukru i sok z cytryny. Gotuj, aż jagody będą miękkie, a soki lekko zgęstnieją, około 10 do 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JagodyJagody
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzać mleko w średnim rondlu na średnim ogniu, aż zacznie parować.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć szklankę mleka, odstawić na bok i ogrzać. Wymieszać do większej miski mleka pozostały cukier, fasola wanilii i nasiona, i ryż. Obniżyć ogień i gotować, stale mieszając, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
CukierCukier
MlekoMleko
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj zarezerwowane mleko, skórkę z cytryny, masło i sól. Dobrze wymieszać i zdjąć z ognia. To powinno mieć bardziej płynną konsystencję niż zwykłe risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
MasłoMasło
MlekoMleko
SólSól
5
Aby służyć, warstwa budyniu ryżowego i mieszanki truskawek w wysokich przezroczystych szklankach. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
RyżRyż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn