Budyń ryżowy kokosowy czarno-biały
Czarno-biały kokosowy Pudding ryżowy może być tylko deser, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 601 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ananas, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pudding ryżowy kardamon z mlekiem kokosowym, Tajny Składnik (Kokos): Pudding Ryżowy Z Podwójnym Kokosem, oraz Kwadraty Budyniowe Czarno-Białe.
Instrukcje
W średnim rondlu, połączyć czarny ryż i wodę i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż woda została wchłonięta i ryż jest prawie miękkie, o 40 protokół.
Dodać mleko kokosowe i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki i budyniu-jak, o 12 protokół. Wymieszać z cukrem i wanilią i ostudzić do temperatury pokojowej.
W średnim rondlu, połączyć ryż jaśminowy i wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki, o 25 protokół.
Dodaj 1 szklankę mleka kokosowego i cukru i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż zgęstnieje, około 1 godziny. Zamieszaj w pokrojonej w kostkę ananasa, gałkę muszkatołową i pozostałą 1/4 szklanki mleka kokosowego i pozwól jaśminowemu puddingowi ryżowemu ostygnąć do temperatury pokojowej.
Ułóż puddingi w 4 szklankach, naprzemiennie 3 warstwy ryżu jaśminowego z 2 warstwami czarnego ryżu.
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone.