Budyń ryżowy kokosowy czarno-biały
Czarno-biały kokosowy Pudding ryżowy może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Spróbuj Budyń ryżowy kokosowy czarno-biały, Pudding ryżowy kardamon z mlekiem kokosowym, oraz Tajny Składnik (Kokos): Pudding Ryżowy Z Podwójnym Kokosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić budyń z czarnego ryżu: w średnim rondlu połączyć czarny ryż z wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż woda została wchłonięta i ryż jest prawie miękkie, o 40 protokół.
Dodać mleko kokosowe i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki i budyniu-jak, o 12 protokół. Wymieszać z cukrem i wanilią i ostudzić do temperatury pokojowej.
Tymczasem zrobić budyń z ryżu jaśminowego: w średnim rondlu połączyć ryż jaśminowy z wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki, o 25 protokół.
Dodaj 1 szklankę mleka kokosowego i cukru i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż zgęstnieje, około 1 godziny. Zamieszaj w pokrojonej w kostkę ananasa, gałkę muszkatołową i pozostałą 1/4 szklanki mleka kokosowego i pozwól jaśminowemu puddingowi ryżowemu ostygnąć do temperatury pokojowej.
Ułóż puddingi w 4 szklankach, naprzemiennie 3 warstwy ryżu jaśminowego z 2 warstwami czarnego ryżu.
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone.
Dodać do przodu: warstwowe puddingi można przechowywać w lodówce przez noc.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut lub dłużej przed podaniem.