Budyń Rabarbarowy
Przepis na budyń rabarbarowy można przygotować w około 55 minut. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 15 osób i kosztuje 28 centów za porcję. Ten deser ma 156 kalorii, 2 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis zachwycił 14 osób. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, masło, rabarbar i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Dzień Matki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pudding z rabarbarem, Ciasto z budyniem z rabarbarem i Ciasto z budyniem z rabarbarem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F).
W misce wymieszaj mąkę, 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól; odłożyć na bok. Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Ubij jajko, masło i mleko w misce, aż masa będzie gładka. Mieszaj mieszaninę mąki, aż będzie wilgotna, a następnie rozłóż ją na przygotowanym naczyniu do pieczenia. Wymieszaj rabarbar, 2 szklanki cukru i wodę; wlać do naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto stwardnieje, a rabarbar będzie musujący, około 40 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Pink Moscato. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!