Budyń Letni Z Miętą Wiśniową
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 552 kalorie, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki mięty, wodę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Daikon-Papaya Summer Rolls z miętowym sosem jogurtowym, Pudding Ryżowy Pomarańczowy Z Polewą Pomarańczowo-Żurawinową, oraz Budyń letni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Linia 6-cup szklanej miski lub głębokie danie z dużym kawałkiem folii na pokrycie dna i boków miski. Ułatwi to rozpakowanie puddingu.
Usuń skorupy z brioche i pokroić go w około 1-calowe grube plastry. Ułóż kromki chleba w przygotowanej misce, krojąc w razie potrzeby, aby przykryć dno i boki. Powinieneś mieć jakieś resztki.
W ciężkim rondlu z dnem, na średnim ogniu, połączyć wiśnie, cukier, 1 3/4 pęczków świeżej gałązki mięty, wodę i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż jagody zaczną mięknąć i uwalniać soki, około 20 minut.
Łyżka około połowy mieszanki wiśniowej do przygotowanej miski. Połóż warstwę brioche plastry na wierzchu wiśni i naciśnij delikatnie. Łyżka więcej mieszanki wiśni nad warstwą brioche. Dodaj trochę wiśniowego płynu do sosu. Spójrz na Brioche plastry na dnie miski powinny być ładnie zabarwione płynem, ale nie zbyt nasycone lub zbyt mokre. Następnie przykryj ostatnią warstwą plasterków brioche i dodaj więcej mieszanki wiśni. Jeśli zabraknie Brioche plastry, zawsze można użyć wykończenia crust.
Szczelnie owinąć cały budyń i miskę folią i umieścić talerz, mniejszy niż górna część miski, na wierzchu budyniu, aby go zważyć. Umieść duży ciężar na górze płyty, aby dalej kompresować, takie jak ciężkie konserwy lub nawet żelazna patelnia. Przechowywać w lodówce przez 8 do 12 godzin.
Reserved cherry liquid dusić w małym rondlu na małym ogniu. Zmniejszyć płyn o połowę, a następnie wyrzucić gałązki mięty, schłodzić i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do podania.
Gotową do podania śmietanę ubijamy w dużej misce do uzyskania miękkich szczytów, następnie dodajemy łyżeczkę zredukowanego syropu wiśniowego. Bicz do włączenia. Rozprowadź budyń na talerzu.
Posmaruj trochę syropu na budyniu, aby dodać ładnego połysku.
Pokroić w kliny i podawać z dollops o Smaku bitą śmietaną.
Skropić część syropu na każdej porcji i udekorować świeżej gałązki mięty. Możesz nawet umieścić świeżą wiśnię na wierzchu, jeśli masz ochotę!