Budyń Imbirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj budyniu imbirowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 233 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 59 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ekstrakt z wanilii, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Budyń Cytrynowy Imbirowy, Imbirowy Budyń Z Tofu, oraz Pudding Ryżowy Imbirowy Brązowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 2 1/2 szklanki mleka i imbiru w średnim rondlu; doprowadzić do dusić na średnim ogniu, często mieszając.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut.
Połączyć 1/2 szklanki mleka, cukier, skrobia kukurydziana, sól, i żółtka jaj w średniej misce, i mieszać trzepaczką do dobrze wymieszane. Stopniowo mieszaj jedną czwartą gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny jaj; dodaj do pozostałej mieszaniny mleka, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub aż gęste i kremowe, stale mieszając.
Wymieszać z masłem, skórką i wanilią.
Wlać do miski; powierzchnię budyniu przykryć folią. Wyluzuj.