Budyń dyniowy
Pumpkin Custard to bezglutenowy i zgodny z FODMAP deser. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 342 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka brązowego cukru, jajek, orzechów pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 43% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Apple Custard Pie With Oatmeal Crust , Baked Caramel Custard i Baked Custard .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze sześć składników; ubijaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Wlać do czterech natłuszczonych foremek na krem o pojemności 10 uncji.
Umieścić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali; zalać kubki gorącą wodą do wysokości 1 cala.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20 minut.
Aby posypać wierzch, wymieszaj brązowy cukier, orzechy pekan i masło.
Piecz przez kolejne 30–35 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka ciasta będzie czysty.
Podawać na ciepło lub na zimno; jeśli chcesz, udekorować bitą śmietaną i cynamonem. Przechowywać w lodówce.