Budyń Dyniowo-Kukurydziany Na Parze
Budyń dyniowo-kukurydziany na parze to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka proszku do pieczenia, sól, dynia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Spróbuj Budyń Z Mąki Kukurydzianej Z Jagodami, Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni, oraz bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę z mąką kukurydzianą, proszkiem do pieczenia, gałką muszkatołową i solą.
W innej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij masło i cukier, aż dobrze wymieszane.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubić w dyni, rumie, skórce cytryny i wanilii. Mieszać w mieszaninie mąki, aż dobrze włączone.
Zeskrobać ciasto na masle 8-do 9-cup bundt patelni i ustawić w 12-przez 17-calowy patelni do pieczenia.
Umieścić na Dolnym stojaku piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 350. Ostrożnie wlać wrzącą wodę wokół patelni bundt prawie do poziomu budyniu. Całą patelnię szczelnie przykryć folią.
Piec, aż budyń czuje jędrne w dotyku i drewniane szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, 1 godzina do 1 godzina 10 minut.
Ostudzić 10 minut, a następnie odwrócić na talerzu do unmold.
Podawać na ciepło lub pozostawić do całkowitego ostygnięcia i przykryć luźno do podania. Podgrzać w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350 do ogrzania, około 10 minut. Aby służyć, pokroić w kliny.