Budyń czekoladowy z syropem jagodowym
Budyń czekoladowy z syropem z przyprawami jagodowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 8 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz wiśniowe, torebki g czekoladowe guziki, czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Pumpkin Pie budyń chlebowy z przyprawionym syropem klonowym, Przyprawiony Syrop z maślanki {aka:przyprawiony syrop karmelowy}, oraz Przyprawione naleśniki czekoladowe z domowym syropem karmelowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Masło 1LB miseczki budyniowej, a następnie linię podstawy z kółkiem papieru tłustego. Aby przygotować parowiec, umieść odwrócony spodek w dużym rondlu wystarczająco dużym, aby pasował do miseczki budyniowej. Będzie to działać jak trójnóg, aby zatrzymać podstawę budyniu wchodzącego w bezpośredni kontakt z ciepłem.
W misce ubij masło i cukier, aż będą lekkie i kremowe. Powoli dodawać ubite jajka, dobrze mieszając między każdym dodatkiem.
Dodać wanilię i roztopioną czekoladę i wszystko dobrze wymieszać. Kakao, mąkę i proszek do pieczenia przesiać do mieszanki, a następnie złożyć w zmielonych migdałach, mleku i czekoladzie.
Napełnij miskę budyniową mieszaniną.
Wytnij Duże okręgi z papieru tłustego i folii aluminiowej, wystarczająco duże, aby zmieścić się na umywalce z 2-in zwis. Lekko posmarować tłuszcz i położyć go na wierzchu folii, masłem do góry. Ułożyć fałdkę na środku obu, a następnie umieścić papierową stronę w dół, nad budyniem. Obróć folię pod, aby przykryć papier. Dobrze zabezpieczyć sznurkiem i obniżyć budyń do parownika.
Dodaj wystarczającą ilość wrzącej wody z czajnika, aby dostać się do połowy miski, ale nie dotykaj papieru. Przykryj pokrywką i odwróć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Po 1 godz. 15 min zdjąć pokrywkę i sprawdzić czy budyń jest ugotowany wkładając metalowy szaszłyk. Na szaszłyku nie powinno być surowej mieszanki ciasta.
W międzyczasie, bubble sok pomarańczowy, dżem, anyż i suszone owoce razem aż syropy. Wymieszać z maraschino i wiśniami w puszkach.
Ostrożnie przełożyć budyń na talerz. Na wierzchu ułóż owoce z sosu i anyż Gwiaździsty do dekoracji, a następnie polej ciepłym syropem.
Pozostałą ilość syropu wlać do dzbanka i podawać razem z nim.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla budyniu czekoladowego. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.