Budyń czekoladowy z syropem jagodowym

Budyń czekoladowy z syropem jagodowym
Budyń czekoladowy z syropem z przyprawami jagodowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 8 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz wiśniowe, torebki g czekoladowe guziki, czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Pumpkin Pie budyń chlebowy z przyprawionym syropem klonowym, Przyprawiony Syrop z maślanki {aka:przyprawiony syrop karmelowy}, oraz Przyprawione naleśniki czekoladowe z domowym syropem karmelowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Masło 1LB miseczki budyniowej, a następnie linię podstawy z kółkiem papieru tłustego. Aby przygotować parowiec, umieść odwrócony spodek w dużym rondlu wystarczająco dużym, aby pasował do miseczki budyniowej. Będzie to działać jak trójnóg, aby zatrzymać podstawę budyniu wchodzącego w bezpośredni kontakt z ciepłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Nastaw czajnik.
3
W misce ubij masło i cukier, aż będą lekkie i kremowe. Powoli dodawać ubite jajka, dobrze mieszając między każdym dodatkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać wanilię i roztopioną czekoladę i wszystko dobrze wymieszać. Kakao, mąkę i proszek do pieczenia przesiać do mieszanki, a następnie złożyć w zmielonych migdałach, mleku i czekoladzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Cp. CebulaCp. Cebula
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Napełnij miskę budyniową mieszaniną.
6
Wytnij Duże okręgi z papieru tłustego i folii aluminiowej, wystarczająco duże, aby zmieścić się na umywalce z 2-in zwis. Lekko posmarować tłuszcz i położyć go na wierzchu folii, masłem do góry. Ułożyć fałdkę na środku obu, a następnie umieścić papierową stronę w dół, nad budyniem. Obróć folię pod, aby przykryć papier. Dobrze zabezpieczyć sznurkiem i obniżyć budyń do parownika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Dodaj wystarczającą ilość wrzącej wody z czajnika, aby dostać się do połowy miski, ale nie dotykaj papieru. Przykryj pokrywką i odwróć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
8
Po 1 godz. 15 min zdjąć pokrywkę i sprawdzić czy budyń jest ugotowany wkładając metalowy szaszłyk. Na szaszłyku nie powinno być surowej mieszanki ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
W międzyczasie, bubble sok pomarańczowy, dżem, anyż i suszone owoce razem aż syropy. Wymieszać z maraschino i wiśniami w puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Suszone OwoceSuszone Owoce
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
DżemDżem
10
Ostrożnie przełożyć budyń na talerz. Na wierzchu ułóż owoce z sosu i anyż Gwiaździsty do dekoracji, a następnie polej ciepłym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
11
Pozostałą ilość syropu wlać do dzbanka i podawać razem z nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla budyniu czekoladowego. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn