Budyń czekoladowy z syropem jagodowym

Budyń czekoladowy z syropem jagodowym
Budyń czekoladowy z syropem z przyprawami jagodowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 8 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz wiśniowe, torebki g czekoladowe guziki, czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Pumpkin Pie budyń chlebowy z przyprawionym syropem klonowym, Przyprawiony Syrop z maślanki {aka:przyprawiony syrop karmelowy}, oraz Przyprawione naleśniki czekoladowe z domowym syropem karmelowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Masło 1LB miseczki budyniowej, a następnie linię podstawy z kółkiem papieru tłustego. Aby przygotować parowiec, umieść odwrócony spodek w dużym rondlu wystarczająco dużym, aby pasował do miseczki budyniowej. Będzie to działać jak trójnóg, aby zatrzymać podstawę budyniu wchodzącego w bezpośredni kontakt z ciepłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Nastaw czajnik.
3
W misce ubij masło i cukier, aż będą lekkie i kremowe. Powoli dodawać ubite jajka, dobrze mieszając między każdym dodatkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać wanilię i roztopioną czekoladę i wszystko dobrze wymieszać. Kakao, mąkę i proszek do pieczenia przesiać do mieszanki, a następnie złożyć w zmielonych migdałach, mleku i czekoladzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Napełnij miskę budyniową mieszaniną.
6
Wytnij Duże okręgi z papieru tłustego i folii aluminiowej, wystarczająco duże, aby zmieścić się na umywalce z 2-in zwis. Lekko posmarować tłuszcz i położyć go na wierzchu folii, masłem do góry. Ułożyć fałdkę na środku obu, a następnie umieścić papierową stronę w dół, nad budyniem. Obróć folię pod, aby przykryć papier. Dobrze zabezpieczyć sznurkiem i obniżyć budyń do parownika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
Dodaj wystarczającą ilość wrzącej wody z czajnika, aby dostać się do połowy miski, ale nie dotykaj papieru. Przykryj pokrywką i odwróć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Po 1 godz. 15 min zdjąć pokrywkę i sprawdzić czy budyń jest ugotowany wkładając metalowy szaszłyk. Na szaszłyku nie powinno być surowej mieszanki ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
W międzyczasie, bubble sok pomarańczowy, dżem, anyż i suszone owoce razem aż syropy. Wymieszać z maraschino i wiśniami w puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Suszone OwoceSuszone Owoce
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
DżemDżem
10
Ostrożnie przełożyć budyń na talerz. Na wierzchu ułóż owoce z sosu i anyż Gwiaździsty do dekoracji, a następnie polej ciepłym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
11
Pozostałą ilość syropu wlać do dzbanka i podawać razem z nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla budyniu czekoladowego. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn