Potrzebujesz deser bezglutenowy? Budyń czekoladowy z migdałami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 6G białka, oraz 41g tłuszczu. Za 87 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanillanu, kakao w proszku, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 12 godzin i 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Toffi bananowy pudding ryżowy z białą czekoladą z kandyzowanymi migdałami, Pudding ryżowy z białej czekolady z wiśniami i pokrojonymi migdałami, oraz Budyń Chia z jagodami i migdałami dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużym rondlu połącz cukier, kakao w proszku, sól i ciepłą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Ubij do zmiksowania i delikatnie gotuj na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Zdejmij z ognia i dodaj czekoladę, 1 szklankę gęstej śmietany i 1 szklankę mleka. Wymieszaj, aby zmiksować i ponownie zagotuj na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Czekolada
Mleko
5
W międzyczasie w małej misce połącz skrobię kukurydzianą i pozostałe 1/4 szklanki mleka, aż masa będzie gładka. Wymieszaj skrobię kukurydzianą z gotującą się mieszanką czekolady i kontynuuj gotowanie na małym ogniu, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż masa zgęstnieje, 3 do 5 minut. Od czasu do czasu zmiksuj budyń trzepaczką i upewnij się, że nie przykleja się do dna ani boków i nie przypala podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Czekolada
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
6
Zdjąć z ognia. Posmakuj i dodaj wanilię i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Miód Cytrusowy
7
Wlej budyń do dużej miski (lub, jeśli wolisz, pojedynczych filiżanek do kawy) i szczelnie przykryj folią, aby na budyniu nie utworzyła się skórka. Plastikowa folia powinna bezpośrednio dotykać górnej części budyniu w misce lub filiżankach. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Cukierki Peachie-o
8
W średniej misce ubij śmietanę, aż będzie gęsta. Alternatywnie użyj miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę do trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
9
Ubij cukier i wanilię, aż się połączą. Posmakuj słodyczy i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Gotowy do podania rozgrzej olej na średniej patelni na małym ogniu. Gdy olej zacznie lekko palić, dodaj migdały. Gotuj je, mieszając, od czasu do czasu, aż staną się złotobrązowe, około 2 minut. Użyj łyżki cedzakowej, aby przenieść je z patelni na ręcznik papierowy lub ręcznik kuchenny, aby spuścić nadmiar oleju. Dopraw solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Patelnia
11
Wyjmij budyń z lodówki, wyrzuć folię i posyp migdałami. Na wierzch z dollopami bitej śmietany lub podawaj śmietanę z boku.