Budyń Czekoladowy Ciemny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj puddingu z ciemnej czekolady. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.19 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 741 kalorii, 10g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciężką śmietanę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 70 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Budyń Czekoladowy Ciemny, Ciasto Budyniowe Z Ciemnej Czekolady, oraz Budyń Czekoladowy Ciemny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle na małym ogniu. W średnim rondlu, doprowadzić śmietanę i mleko na wolnym ogniu. W dużej misce, ubij razem cukier, wanilia, sól i żółtka.
Powoli wlać mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, aby ją hartować, ubijając cały czas. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na małym ogniu, aż mieszanina pokryje tył łyżki, o 4 protokół.
Wlać roztopioną czekoladę i ubijać na gładką masę.
Wlać do szklanek lub kubków z kremem. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie i ustawić, O 3 godziny.
Podawać z bitą śmietaną, w razie potrzeby.