Budyń Czekoladowo-Rumowy
Pudding czekoladowo-rumowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 734 kalorie, 10g białka, oraz 57 g tłuszczu. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, ciężką śmietanę, żółtko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Budyń czekoladowy bez jaj | Easy Pudding s, oraz Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Energicznie ubić żółtko, 1 łyżkę cukru, mąkę i szczyptę soli, aż do dobrze wymieszanego.
Rozgrzać mleko i 3 łyżki śmietany w małym ciężkim rondlu, aż będzie gorące, ale nie wrzenia.
Dodaj około jednej trzeciej gorącego mleka do mieszaniny żółtka w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Dodać pozostałe mleko, ubijając, a następnie przenieść do rondla. Doprowadzić do duszenia, ubijając stale, a następnie nadal dusić, wciąż ubijając stale, aż zgęstnieje, około 1 minuty.
Wyjąć z ognia i dodać czekoladę, rum (do smaku) i espresso w proszku, jeśli używasz.
Odstawić, aż czekolada się rozpuści, około 30 sekund, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Przełożyć do szklanki i schłodzić, przykryte, co najmniej 30 minut do szybkiego ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Tuż przed podaniem energicznie ubij pozostałe 3 łyżki śmietany z pozostałym 1/2 łyżeczki cukru w małej misce, aż utrzyma się miękki szczyt. Top budyń z bitą śmietaną.
* Budyń można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.