Budyń cynamonowo-pomarańczowy

Budyń cynamonowo-pomarańczowy
Budyń cynamonowo-Pomarańczowy to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 70 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka skórki pomarańczowej, mleko, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pudding jogurtowy kardamonowy z syropem miodowym z pomarańczy i cynamonu, Pudding Ryżowy Pomarańczowy Z Polewą Pomarańczowo-Żurawinową, oraz Budyń Z Mango I Kwiatem Pomarańczy, Herbatniki Polenta Pomarańczowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz dwie szklanki mleka, cukier, cynamon i sól w średnim rondlu na umiarkowanym ogniu, aby tuż poniżej gotować na wolnym ogniu. Dusić, często mieszając, przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Ubij razem 1/2 szklanki mleka ze skrobią kukurydzianą i jajkiem w średniej misce, aż nie pozostaną żadne grudki. Stopniowo wlać podgrzewane mleko do miski, stale ubijając, a następnie przenieść masę budyniową z powrotem do garnka. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i gotować, stale mieszając łopatką, aż budyń zgęstnieje, 2 do 3 minut. Wymieszaj skórkę pomarańczową, sok, rum i wodę z kwiatu pomarańczy i gotuj przez minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Przełożyć budyń do małych kubków budyniowych lub jednej dużej miski. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub do momentu ustawienia. Aby uniknąć tworzenia się skóry na wierzchu budyniu, przykryj powierzchnię folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn