Budyń Chlebowy Żurawinowy
Budyń chlebowy żurawinowy to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 321 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać chleb, masło, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Budyń Chlebowy Żurawinowy, Budyń Chlebowy Żurawinowy, oraz Budyń Chlebowy Żurawinowy.
Instrukcje
W smarowanej 13-in. x 9-po. naczynie do pieczenia, pół kostki chleba, żurawinę i skórkę pomarańczową. Powtórz warstwy.
W dużej misce ubić jajka, mleko, 3/4 szklanki cukru i wanilii, aż do wymieszania; wlać mieszaninę chleba.
Posypać pozostałym cukrem.
Piec, odsłonięty, w temperaturze 375° przez 65-75 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Na sos, w ciężkim rondlu, ubić żółtka i cukier. Wymieszać ze śmietaną i skórką pomarańczową. Gotować i mieszać na małym ogniu przez 20-25 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i pokrywa tył łyżki.
Zdjąć z ognia; wyrzucić skórkę pomarańczową. Wymieszać z ekstraktem. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Podawać z budyniem chlebowym.