Budyń chlebowy z sosem Whiskey
Budyń chlebowy z sosem whisky może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 541 kalorii, 12g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 56 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Budyń chlebowy z sosem Whiskey, Budyń chlebowy z sosem Whiskey, oraz Czekoladowy budyń chlebowy z sosem Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko posmaruj patelnię 9x13 cali.
W dużej misce wymieszaj jajka, masło, wanilię i mleko. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru i dokładnie mieszać, aż cukier się rozpuści.
Na dnie przygotowanej patelni ułożyć kostki chleba.
Wlać płyn na chleb, w pełni nasycając cały chleb.
Na wierzch posypać orzechami pekan.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 60 minut, aż uzyska złoty kolor. W międzyczasie połącz 1/2 szklanki białego cukru, 1/2 szklanki masła, śmietany i whisky w małym rondlu. Ogrzać na małym ogniu, stale mieszając, aż sos delikatnie się zagotuje.
Na pieczony budyń chlebowy polać sosem i podawać.