Budyń Chlebowy Z Sosem Karmelowym
Need a deser wegetariański? Budyń chlebowy z sosem karmelowym może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 12g białka, oraz 47 g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 44 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, chleb, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, Budyń chlebowy Bluewater z sosem karmelowym, oraz Budyń z dyni w sosie karmelowym.
Instrukcje
Beat jajka w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż spieniony, 2 do 3 protokół. Ubij mleko, śmietanę, 1 1/2 szklanki cukru, rum, ekstrakt waniliowy i sól, aż mieszanina zostanie dokładnie połączona. Delikatnie wymieszać kostki chleba w mieszaninie jaj.
Niech chleb moczyć, aż mieszanina jaj zostanie wchłonięta, około 1 godziny; od czasu do czasu mieszać.
Rozpuścić 1 szklankę cukru z 1/2 szklanki wody i octu w ciężkim rondlu.
Umieścić na dużym ogniu i gotować bez mieszania, aż mieszanina cukru jest ciemny bursztyn w Kolorze, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić, aż przestanie bulgotać. Stopniowo mieszać 1/4 szklanki wody do syropu, około 1 łyżka na raz, mieszając, aż woda jest włączona.
Wlać ciepły sos do 9x9-calowej patelni do pieczenia i obracać patelnię tak, aby sos karmelowy pokrył dno i boki patelni.
Niech sos karmelowy ustawić, O 15 protokół. Włożyć wewnątrz naczynia do pieczenia i warstwę karmelu z masłem.
Przełożyć namoczone kostki chleba i pozostały płyn do naczynia do pieczenia na sosie karmelowym i delikatnie docisnąć kostki chleba. Przykryć patelnię pergaminem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść patelnię do pieczenia na dużej patelni i wlej wystarczająco dużo wrzącej wody do patelni do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boków patelni do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nóż włożony w środek budyniu wyjdzie czysty, około 1 godziny i 15 minut.
Odstawić na 5 do 10 minut. Uruchom nóż wokół zewnętrznej części patelni i odwrócić budyń i sos karmelowy na półmisek.