Budyń Chlebowy Z Rodzynkami I Jabłkami

Budyń Chlebowy Z Rodzynkami I Jabłkami
Budyń Chlebowo-jabłkowy wymaga ok. 55 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, sok z cytryny, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Budyń chlebowy z jabłkami i rodzynkami, Budyń Chlebowy Jabłkowo-Rodzynkowy, oraz Budyń Chlebowy Z Rodzynkami Jabłkowymi.

Instrukcje

1
W małej misce, wrzucić pierścienie jabłka z sokiem z cytryny. Na małej patelni, saute jabłko na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Zdjąć z ognia.
3
Połączyć 1-1 / 2 łyżeczki cukru, cynamonu i gałki muszkatołowej; posypać wierzchem. Wrzucić do płaszcza równomiernie; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
4
Umieść kostki chleba w natłuszczonej 8-in. x 4-po. patelnia bochenkowa. Wierzch z rodzynkami i mieszanką jabłek. W małej misce ubić jajka i pozostały cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
W małym rondlu, połączyć mleko i sól; gotować i mieszać na średnim ogniu przez 2-3 minuty lub aż mieszanina zacznie bańki wokół boku patelni. Stopniowo ubijać do mieszaniny jaj. Wymieszać ekstrakty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Polać jabłkiem i rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
7
Miejsce bochenek patelni w 11. x 7-po. naczynie do pieczenia; dodaj 1 w. gorącej wody na większą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
8
Piec, odsłonięty, w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Podawać na ciepło z kremem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia3
Magazyn