Budyń Chlebowy Z Rodzynkami I Jabłkami

Budyń Chlebowy Z Rodzynkami I Jabłkami
Budyń Chlebowo-jabłkowy wymaga ok. 55 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, sok z cytryny, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Budyń chlebowy z jabłkami i rodzynkami, Budyń Chlebowy Jabłkowo-Rodzynkowy, oraz Budyń Chlebowy Z Rodzynkami Jabłkowymi.

Instrukcje

1
W małej misce, wrzucić pierścienie jabłka z sokiem z cytryny. Na małej patelni, saute jabłko na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Zdjąć z ognia.
3
Połączyć 1-1 / 2 łyżeczki cukru, cynamonu i gałki muszkatołowej; posypać wierzchem. Wrzucić do płaszcza równomiernie; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Umieść kostki chleba w natłuszczonej 8-in. x 4-po. patelnia bochenkowa. Wierzch z rodzynkami i mieszanką jabłek. W małej misce ubić jajka i pozostały cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W małym rondlu, połączyć mleko i sól; gotować i mieszać na średnim ogniu przez 2-3 minuty lub aż mieszanina zacznie bańki wokół boku patelni. Stopniowo ubijać do mieszaniny jaj. Wymieszać ekstrakty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Polać jabłkiem i rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
7
Miejsce bochenek patelni w 11. x 7-po. naczynie do pieczenia; dodaj 1 w. gorącej wody na większą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
8
Piec, odsłonięty, w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
9
Podawać na ciepło z kremem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia3
Magazyn