Budyń Chlebowy Z Rodzynkami I Jabłkami
Budyń Chlebowo-jabłkowy wymaga ok. 55 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, sok z cytryny, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Budyń chlebowy z jabłkami i rodzynkami, Budyń Chlebowy Jabłkowo-Rodzynkowy, oraz Budyń Chlebowy Z Rodzynkami Jabłkowymi.
Instrukcje
W małej misce, wrzucić pierścienie jabłka z sokiem z cytryny. Na małej patelni, saute jabłko na maśle do miękkości.
Połączyć 1-1 / 2 łyżeczki cukru, cynamonu i gałki muszkatołowej; posypać wierzchem. Wrzucić do płaszcza równomiernie; odstawić.
Umieść kostki chleba w natłuszczonej 8-in. x 4-po. patelnia bochenkowa. Wierzch z rodzynkami i mieszanką jabłek. W małej misce ubić jajka i pozostały cukier.
W małym rondlu, połączyć mleko i sól; gotować i mieszać na średnim ogniu przez 2-3 minuty lub aż mieszanina zacznie bańki wokół boku patelni. Stopniowo ubijać do mieszaniny jaj. Wymieszać ekstrakty.
Polać jabłkiem i rodzynkami.
Miejsce bochenek patelni w 11. x 7-po. naczynie do pieczenia; dodaj 1 w. gorącej wody na większą patelnię.
Piec, odsłonięty, w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Podawać na ciepło z kremem w razie potrzeby.