Budyń chlebowy z irlandzkim sosem śmietanowym

Budyń chlebowy z irlandzkim sosem śmietanowym
Budyń chlebowy z irlandzkim sosem śmietanowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 9. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz chleb, złote rodzynki, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Irlandzki budyń chlebowy z sosem karmelowo-Whiskey, Irish Brown Bread Ice Cream with Butterscotch Sauce, oraz Budyń chlebowy z sosem śmietanowym Bourbon.

Instrukcje

1
Aby przygotować budyń, połącz 2/3 szklanki cukru i jajka w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Podgrzać 2 2/3 szklanki mleka, wanilii i cynamonu w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub aż małe pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować na małym ogniu 6 minut lub aż mieszanina pokrywa tył łyżki, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Zdjąć z ognia.
4
Połączyć chleb, daktyle i rodzynki w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać mieszaninę mleka na mieszaninę chleba; wrzucić dobrze do herbu. Łyżka mieszanki chleba do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Przykryć i przechowywać w lodówce 4 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Umieść naczynie do pieczenia w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
8
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 350 przez 20 minut. Odkryć i piec dodatkowe 40 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
9
Aby przygotować sos, połącz 2 łyżki cukru i żółtka w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Podgrzać 1/2 szklanki mleka w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Stopniowo dodawaj gorące mleko do mieszaniny żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
11
Umieścić mieszaninę mleka na patelni; gotować na małym ogniu 6 minut lub aż mieszanina pokryje tył łyżki, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
12
Zdjąć z ognia; wymieszać z likierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
13
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem na 5 minut lub aż sos ostygnie do temperatury pokojowej, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
14
SOS podawać na ciepłym budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia4
Magazyn