Budyń chlebowy z irlandzkim sosem śmietanowym
Budyń chlebowy z irlandzkim sosem śmietanowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 9. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz chleb, złote rodzynki, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Irlandzki budyń chlebowy z sosem karmelowo-Whiskey, Irish Brown Bread Ice Cream with Butterscotch Sauce, oraz Budyń chlebowy z sosem śmietanowym Bourbon.
Instrukcje
Aby przygotować budyń, połącz 2/3 szklanki cukru i jajka w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Podgrzać 2 2/3 szklanki mleka, wanilii i cynamonu w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub aż małe pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować na małym ogniu 6 minut lub aż mieszanina pokrywa tył łyżki, stale mieszając trzepaczką.
Połączyć chleb, daktyle i rodzynki w dużej misce.
Wlać mieszaninę mleka na mieszaninę chleba; wrzucić dobrze do herbu. Łyżka mieszanki chleba do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Przykryć i przechowywać w lodówce 4 godziny lub do nocy.
Umieść naczynie do pieczenia w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 350 przez 20 minut. Odkryć i piec dodatkowe 40 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Aby przygotować sos, połącz 2 łyżki cukru i żółtka w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Podgrzać 1/2 szklanki mleka w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Stopniowo dodawaj gorące mleko do mieszaniny żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką.
Umieścić mieszaninę mleka na patelni; gotować na małym ogniu 6 minut lub aż mieszanina pokryje tył łyżki, stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia; wymieszać z likierem.
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem na 5 minut lub aż sos ostygnie do temperatury pokojowej, stale mieszając.
SOS podawać na ciepłym budyniu.