Budyń Chlebowy Po Grecku
Budyń chlebowy po grecku to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, szpinaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Wyspy Greckie Budyń Chlebowy, Chleb Brunch Po Grecku, oraz Sałatka Chlebowa Panzanella Po Grecku.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać grzyby, cebula, i czosnek; gotować 12 minut lub aż grzyby będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj rodzynki, pieprz, sól, pomidory i szpinak.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Połącz mleko, 1/2 szklanki sera i jajka w dużej misce, mieszając trzepaczką. Wymieszać z mieszaniną grzybów.
Dodać chleb; delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Odstawić na 10 minut. Łyżka do 2-ćwiartkowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki sera.
Piec w 350 przez 45 minut lub aż budyń jest ustawiony i lekko rumiane.