Budyń Chlebowy Dyniowo-Imbirowy
Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 724 kalorie, 9g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz krystalizowane imbir, Funt ciasto, złote rodzynki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pudding Ryżowy Dyniowy Imbirowy, Ciasto Budyniowe Z Dyni Imbirowej, oraz Budyń Chlebowo-masłowy mojej babci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Dynię lub dynię pokroić w ćwiartki i usunąć nasiona.
Posmaruj wnętrzności odrobiną oliwy z oliwek i ułóż na blasze do pieczenia, od strony skóry. Piecz w piekarniku, aż dynia lub squash będzie miękka przez całą drogę, o 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Odrzuć skórę i przecier miąższ w robocie kuchennym. (Puree można przygotować 1 lub 2 dni wcześniej.)
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w dużej misce, połączyć 2 1/2 szklanki puree z dyni lub squasha, jajka, brązowy cukier i przyprawy.
Połącz chleb, rodzynki i imbir w naczyniu do pieczenia 7-by-11-inch.
Wlać mieszaninę budyniu na chleb na pokrycie i odstawić 15 protokół. (Możesz nie używać całej mieszanki budyniowej na początku; dodaj więcej, jeśli jest miejsce w naczyniu po namoczeniu chleba.)
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krem ustawi się, około 40 minut. Łyżkę do miseczek i w razie potrzeby na wierzch posypać cukrem cukierniczym. To jesień w deserze.