Budyń Chlebowy Brzoskwiniowy
Brzoskwiniowy budyń chlebowy to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 11g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.48 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jednodniowy chleb, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Brzoskwiniowy Karmelowy Pudding Chlebowy, Budyń chlebowy brzoskwiniowo-jagodowy, oraz Pudding Chlebowy Cynamonowo-Brzoskwiniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 8 ramekinów (8 oz. każdy). Wsypać kawałki chleba do dużej miski i wlać mleko.
Niech moczyć, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.
Tymczasem na dużej patelni na średnim ogniu roztopić 6 łyżek. masło i 3/4 szklanki cukru.
Dodać brzoskwinie i gotować 1 do 2 minut, aby uwolnić soki. Przecedzić do małej miseczki; rezerwy soki.
Ubić jajka, 1 szklanka cukru, wanilię, cynamon i gałkę muszkatołową.
Zalać chlebem i wymieszać do połączenia. Złożyć brzoskwinie.
Łyżka wymieszać do ramekins i ustawić w dużej patelni do pieczenia. Umieść patelnię do pieczenia w piekarniku i napełnij patelnię bardzo gorącą wodą, aby dojść do połowy boków ramekinów.
Piec do momentu, gdy puddingi będą puszyste i jędrne po naciśnięciu, około 45 minut.
Dusić zarezerwowane soki do gotowania na parze.
Podajemy budyń z sosem i bitą śmietaną.