Budyń Chlebowy
Budyń chleb może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 257 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 40 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukru, mleka poparzonego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, Maltański budyń chlebowy (przy użyciu czerstwego chleba), oraz budyń z masłem chlebowym, jak zrobić budyń z masłem chlebowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Masło 8x8 cala szklane naczynie do pieczenia. Namoczyć chleb w gorącym mleku przez pięć minut. Wymieszać 3/4 szklanki cukru, 1 łyżkę masła, sól, jajka i 1 łyżeczkę wanilii.
Wlać do naczynia do pieczenia.
Wyłożyć patelnię z wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Umieść naczynie do pieczenia na ręczniku wewnątrz patelni i umieść patelnię na stojaku piekarnika. Napełnij patelnię wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków naczynia do pieczenia.
Piec przez 60 minut. Cool on wire rack.
Podczas gdy budyń ostygnie, w dużym rondlu połącz 1 szklankę cukru, 1/2 szklanki masła, śmietanę i 1 łyżeczkę wanilii. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i wymieszaj 3 minuty więcej. Łyżka na ciepłym budyniu chlebowym.