Budyń Chlebowy
Budyń chleb może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 355 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj, mleko qt, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, Maltański budyń chlebowy (przy użyciu czerstwego chleba), oraz budyń z masłem chlebowym, jak zrobić budyń z masłem chlebowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
SOS Bourbon: w rondlu roztopić masło; dodać cukier i jajko, ubijając, aby dobrze wymieszać. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje. (NIE WOLNO gotować na wolnym ogniu lub może się skrzepnąć.)
Trzepaczka przed podaniem. Sos powinien być miękki, kremowy i gładki.Budyń chlebowy: 1 Rozgrzej piekarnik do 177°. 2 namocz chleb w mleku w dużej misce do mieszania. Naciśnij rękami, aż dobrze wymieszane i całe mleko zostanie wchłonięte. W osobnej misce ubić jajka, cukier, wanilię i przyprawy. Delikatnie wymieszać z mieszaniną chleba. Delikatnie wymieszać rodzynki do mieszanki.3
Wlać masło na dno patelni do pieczenia 9x13 cali. Spód i boki patelni dobrze posmarować masłem.
Wlać mieszankę chleba i piec w temperaturze 350 ° F przez 35-45 minut, aż zestaw. Budyń robi się, gdy krawędzie zaczynają się nieco brązowe i odciągnąć od krawędzi patelni. Może również wytwarzać w pojedynczych ramekinach.
Podawać z sosem bourbon whiskey na boku; wlać do smaku. Najlepiej świeże i spożywane w dniu, w którym się je.