Budyń Chlebowo-masłowy

Budyń Chlebowo-masłowy
Chleb i budyń masło może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 914 kalorii, 12g białka, oraz 53g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz łyżeczkę ekstraktu z wanilanu, sok z cytryny, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj budyń z masłem chlebowym, jak zrobić budyń z masłem chlebowym, Budyń Chlebowo-masłowy, oraz Budyń Chlebowo-masłowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Budyń: w rondlu na małym ogniu dodaj śmietanę, skrobaną fasolkę wanilii i nasiona (lub ekstrakt) oraz 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Trzepaczka do połączenia. Doprowadzić śmietanę do wrzenia. Podczas gdy śmietana dochodzi do wrzenia, ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru razem, aż staną się jednorodną mieszaniną. Gdy krem dojdzie do wrzenia, usuń go z ognia i ubijaj w 1/3 mieszaniny żółtka, a następnie natychmiast ubijaj pozostałą mieszaninę jaj. Nazywa się to temperowaniem, pozwala łączyć gorącą śmietanę i jajka bez jajecznicy. To trochę zabawne! Zarezerwuj tę mieszaninę, aż będziesz gotowy do złożenia budyniu. Odrzuć fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Aby zebrać budyń: masło 1 stronie kromki chleba i pokroić je w trójkąty. Masło 8 na 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia i umieścić warstwę punktów chleba, nakładających się, w dolnej części naczynia. Odcedzić rodzynki i whiskey.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Połowę Whiskey namoczonych rodzynek posypać warstwą chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
7
Połowę masy śmietanowo-jajecznej polać chlebem i rodzynkami. Powtórz ten proces z chlebem i rodzynkami, a na koniec Zakończ chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
8
Do naczynia wlać pozostałą masę śmietanowo-jajeczną. Dociśnij delikatnie całość, aby skompresować i naprawdę zagęścić budyń. Jeśli cała mieszanka kremu nie pasuje do patelni, odczekaj 10 do 15 minut, a następnie spróbuj ponownie. Chleb może potrzebować trochę czasu, aby wchłonąć całą śmietanę. MMMMM... nie oszczędzaj na tym kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Ustaw danie budyń chleb wewnątrz 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia lub patelni i dodać gorącą wodę, aż osiągnie 1/2 do 2/3 drogi się po bokach naczynia budyń. Całość przykryć folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku, aż krem się ustawi, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Wyjmij budyń z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Wierzch kremu posypać pozostałą 1/2 szklanki cukru cienką, równą warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
12
Umieść budyń pod brojlerem lub użyj palnika (to jest naprawdę zabawne!) krystalizować cukier na wierzchu budyniu. Trochę chrupiące i spalone i sweeeeeeeeeeeeee! YuuuuuummmY!
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
13
Podawać z sosem whiskey tea.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
HerbataHerbata
14
Aby sos: podczas pieczenia budyniu, połączyć wszystkie składniki i zastrzeżone Irish whiskey w małym rondlu i niech strome przez 15 minut. Wyrzucić torebki herbaty i połowę cytryny. Doprowadzić sos do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę. Smak, sos powinien być bardzo ostry, słodki i pikantny (cynamon i goździki-nie ostry na gorąco) i doskonały dodatek do kremowego słodkiego budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Irlandzka WhiskeyIrlandzka Whiskey
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Pieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie PlasterkiPieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie Plasterki
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
15
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM...MMMMMM....MMM!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn