Budyń Chlebowo-masłowy

Budyń Chlebowo-masłowy
Chleb i budyń masło może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 914 kalorii, 12g białka, oraz 53g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz łyżeczkę ekstraktu z wanilanu, sok z cytryny, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj budyń z masłem chlebowym, jak zrobić budyń z masłem chlebowym, Budyń Chlebowo-masłowy, oraz Budyń Chlebowo-masłowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Budyń: w rondlu na małym ogniu dodaj śmietanę, skrobaną fasolkę wanilii i nasiona (lub ekstrakt) oraz 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Trzepaczka do połączenia. Doprowadzić śmietanę do wrzenia. Podczas gdy śmietana dochodzi do wrzenia, ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru razem, aż staną się jednorodną mieszaniną. Gdy krem dojdzie do wrzenia, usuń go z ognia i ubijaj w 1/3 mieszaniny żółtka, a następnie natychmiast ubijaj pozostałą mieszaninę jaj. Nazywa się to temperowaniem, pozwala łączyć gorącą śmietanę i jajka bez jajecznicy. To trochę zabawne! Zarezerwuj tę mieszaninę, aż będziesz gotowy do złożenia budyniu. Odrzuć fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Aby zebrać budyń: masło 1 stronie kromki chleba i pokroić je w trójkąty. Masło 8 na 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia i umieścić warstwę punktów chleba, nakładających się, w dolnej części naczynia. Odcedzić rodzynki i whiskey.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Połowę Whiskey namoczonych rodzynek posypać warstwą chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
7
Połowę masy śmietanowo-jajecznej polać chlebem i rodzynkami. Powtórz ten proces z chlebem i rodzynkami, a na koniec Zakończ chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Do naczynia wlać pozostałą masę śmietanowo-jajeczną. Dociśnij delikatnie całość, aby skompresować i naprawdę zagęścić budyń. Jeśli cała mieszanka kremu nie pasuje do patelni, odczekaj 10 do 15 minut, a następnie spróbuj ponownie. Chleb może potrzebować trochę czasu, aby wchłonąć całą śmietanę. MMMMM... nie oszczędzaj na tym kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Ustaw danie budyń chleb wewnątrz 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia lub patelni i dodać gorącą wodę, aż osiągnie 1/2 do 2/3 drogi się po bokach naczynia budyń. Całość przykryć folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku, aż krem się ustawi, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
10
Wyjmij budyń z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
11
Wierzch kremu posypać pozostałą 1/2 szklanki cukru cienką, równą warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
12
Umieść budyń pod brojlerem lub użyj palnika (to jest naprawdę zabawne!) krystalizować cukier na wierzchu budyniu. Trochę chrupiące i spalone i sweeeeeeeeeeeeee! YuuuuuummmY!
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
13
Podawać z sosem whiskey tea.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
HerbataHerbata
14
Aby sos: podczas pieczenia budyniu, połączyć wszystkie składniki i zastrzeżone Irish whiskey w małym rondlu i niech strome przez 15 minut. Wyrzucić torebki herbaty i połowę cytryny. Doprowadzić sos do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę. Smak, sos powinien być bardzo ostry, słodki i pikantny (cynamon i goździki-nie ostry na gorąco) i doskonały dodatek do kremowego słodkiego budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Irlandzka WhiskeyIrlandzka Whiskey
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Pieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie PlasterkiPieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie Plasterki
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
15
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM...MMMMMM....MMM!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn