Budyń bananowy z bezą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj budyniu bananowego z bezą. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.58 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 697 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką banany, cukier, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Budyń bananowy z bezą, Bezowy Pudding Południowy Bananowy, oraz Kubki Z Budyniem Bezowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Ułóż dno naczynia 1 1/2 quart casserole z ciasteczkami waniliowymi. Wierzch warstwą plastrów banana. Powtarzaj warstwy, aż dotrzesz do górnej części naczynia lub zabraknie bananów. Odstawić.
W dużym rondlu wymieszaj brązowy cukier i mąkę, aby nie było grudek.
Wymieszać z jajkiem i żółtkami. Stopniowo mieszaj mleko, podgrzewając na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina stanie się wystarczająco gęsta, aby pokryć metalową łyżkę.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na około 1 minutę. Następnie gorący budyń równomiernie polać warstwami banana i ciastka w naczyniu zapiekanym.
W oddzielnej czystej misce ubij białka mikserem elektrycznym, aż będą mogły utrzymać miękki daszek. Stopniowo posypać cukrem, kontynuując ubijanie, aż będą mogły utrzymać mocny szczyt. Użyj szpatułki, aby rozłożyć bezę na wierzchu zapiekanki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż beza zbrązowieje, 5 do 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.