Budyń Bananowy
Budyń bananowy może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 415 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka ciasta funta, skrobia kukurydziana, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, Budyń Bananowy, oraz Budyń Bananowy.
Instrukcje
Podziel ziarno wanilii wzdłuż i użyj tylnej części noża lub łyżki, aby zeskrobać nasiona z strąka (zachowaj strąk, aby uzyskać cukier waniliowy).
Dodaj nasiona wanilii, mleko, żółtka jaj, cukier i skrobię kukurydzianą do blendera i zmiksuj na gładką masę.Przeprowadź mieszaninę przez sitko do herbaty o drobnej siatce i do rondla.
Podgrzej rondel na średnim ogniu i użyj silikonowej szpatułki do ciągłego zeskrobywania DNA i boków garnka, aby utrzymać budyń przed przypaleniem.Kontynuuj podgrzewanie i mieszanie, aż mieszanina zgęstnieje, ale nie pozwól jej się zagotować.
Wyjąć garnek z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Możesz to przyspieszyć, ale zanurzając dno garnka w misce z lodowatą wodą podczas mieszania. Gdy budyń ostygnie, złóż bitą śmietanę.Banany obrać i pokroić w cienkie krążki i wyłożyć dno 6 małych szklanek lub ramekinów z bananami. Łyżka warstwy budyniu waniliowego na wierzchu, a następnie dodać warstwę ciasta funta. Jeśli masz jeszcze miejsce, dodaj więcej bananów, a następnie polej warstwą budyniu. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.