Budyń Bananowy
Budyń bananowy może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.31 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka cukru, cukru, budyniu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 25%. Spróbuj Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, Budyń Bananowy, oraz Placek Z Budyniem Bananowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj budyń: Rozgrzej piekarnik do 32
Jedną trzecią wafli waniliowych ułożyć w średniej wielkości misce żaroodpornej (ok.); przykryć jedną trzecią plasterków banana. Powtórz warstwy dwa razy z pozostałymi waflami waniliowymi i bananami.
W ciężkim rondlu ubijamy mleko i kolejne 4 składniki. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 15 minut lub aż do grubości puddingu.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
W misce wlać waniliowe wafle i banany.
Przygotuj bezę: ubij białka na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż staną się spienione. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż cukier się rozpuści i powstanie sztywne szczyty.
Rozłóż bezę na budyniu, uszczelniając do krawędzi miski.
Piec w 325 przez 15 minut lub do złotego koloru.
Podawać natychmiast lub pozostawić do całkowitego ostygnięcia (około 30 minut), przykryć i schłodzić 1 godzinę przed podaniem.
** Można zastąpić 1/2 szklanki bezkalorycznego słodzika. Testowaliśmy z bezkalorycznym granulowanym słodzikiem Splenda. (Nie zastępuj słodzika bezą.)