Budyń Arbuzowy
Arbuz Pudding może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz nasiona anyżu, wiórki czekoladowe, arbuz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Budyń arbuzowy lub sos, Watermelon Frosé-mrożony arbuz i wino różowe, oraz Arbuz-miętowy krzew z arbuzowym Spoom.
Instrukcje
Arbuz przecedzić w blenderze, aż będzie gładki, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do 2-ćwiartkowego rondla, naciskając na miąższ, a następnie odrzucając wszelkie pozostałe ciała stałe.
Chochla około 1/4 szklanki soku z arbuza do małej miseczki i mieszać w skrobi kukurydzianej, aż będzie gładka.
Zagotuj pozostały sok z arbuza z 1/2 szklanki cukru i nasion anyżu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Ponownie wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej, a następnie ubijaj do wrzącego soku. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 3 minuty.
Budyń przelać przez oczyszczone sito do miski, następnie przełożyć do szerokiego naczynia 1-kwartowego lub 6 (2/3 szklanki) ramekinów i schłodzić, odsłonięte, do ostygnięcia, około 30 minut. Przykryć luźno i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny.
Tuż przed podaniem, ubij śmietanę z pozostałą 1 łyżeczką cukru w innej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Top budyń z bitą śmietaną.
Budyń można schłodzić do 1 dnia.