Budyń cynamonowo-pomarańczowy

Budyń cynamonowo-pomarańczowy
Budyń cynamonowo-Pomarańczowy to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 70 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka skórki pomarańczowej, mleko, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pudding jogurtowy kardamonowy z syropem miodowym z pomarańczy i cynamonu, Pudding Ryżowy Pomarańczowy Z Polewą Pomarańczowo-Żurawinową, oraz Budyń Z Mango I Kwiatem Pomarańczy, Herbatniki Polenta Pomarańczowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz dwie szklanki mleka, cukier, cynamon i sól w średnim rondlu na umiarkowanym ogniu, aby tuż poniżej gotować na wolnym ogniu. Dusić, często mieszając, przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Ubij razem 1/2 szklanki mleka ze skrobią kukurydzianą i jajkiem w średniej misce, aż nie pozostaną żadne grudki. Stopniowo wlać podgrzewane mleko do miski, stale ubijając, a następnie przenieść masę budyniową z powrotem do garnka. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i gotować, stale mieszając łopatką, aż budyń zgęstnieje, 2 do 3 minut. Wymieszaj skórkę pomarańczową, sok, rum i wodę z kwiatu pomarańczy i gotuj przez minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Tabliczka Półsłodkiej CzekoladyTabliczka Półsłodkiej Czekolady
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Przełożyć budyń do małych kubków budyniowych lub jednej dużej miski. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub do momentu ustawienia. Aby uniknąć tworzenia się skóry na wierzchu budyniu, przykryj powierzchnię folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn