Budyń chlebowy z irlandzkim sosem śmietanowym

Budyń chlebowy z irlandzkim sosem śmietanowym
Budyń chlebowy z irlandzkim sosem śmietanowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 9. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz chleb, złote rodzynki, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Irlandzki budyń chlebowy z sosem karmelowo-Whiskey, Irish Brown Bread Ice Cream with Butterscotch Sauce, oraz Budyń chlebowy z sosem śmietanowym Bourbon.

Instrukcje

1
Aby przygotować budyń, połącz 2/3 szklanki cukru i jajka w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Podgrzać 2 2/3 szklanki mleka, wanilii i cynamonu w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub aż małe pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować na małym ogniu 6 minut lub aż mieszanina pokrywa tył łyżki, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Zdjąć z ognia.
4
Połączyć chleb, daktyle i rodzynki w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wlać mieszaninę mleka na mieszaninę chleba; wrzucić dobrze do herbu. Łyżka mieszanki chleba do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Przykryć i przechowywać w lodówce 4 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Umieść naczynie do pieczenia w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
8
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 350 przez 20 minut. Odkryć i piec dodatkowe 40 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Aby przygotować sos, połącz 2 łyżki cukru i żółtka w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Podgrzać 1/2 szklanki mleka w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Stopniowo dodawaj gorące mleko do mieszaniny żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
11
Umieścić mieszaninę mleka na patelni; gotować na małym ogniu 6 minut lub aż mieszanina pokryje tył łyżki, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Zdjąć z ognia; wymieszać z likierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
13
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem na 5 minut lub aż sos ostygnie do temperatury pokojowej, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
SOS podawać na ciepłym budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia4
Magazyn