Budowa Piernika
Budowa Piernika to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 7072 kalorii, 72g białka, oraz 212g tłuszczu. Na 8,87 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka melasy, mielony imbir, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Budowanie klina, Budulec Ciasta, oraz Kostny budujący Tęczowy jarmuż Slaw ze świeżymi pomarańczami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Skracanie rozpuścić w rondlu wystarczająco dużym, aby wymieszać ciasto.
Wymieszać z cukrem i melasą.
Połącz mąkę, sól, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową i imbir; stopniowo mieszaj do patelni, używając rąk do pracy w ostatnim kawałku. Ciasto powinno być sztywne.
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala i wytnij zgodnie z życzeniem. Upewnij się, że piernik ma jednolitą grubość, lub krawędzie mogą spalić się przed środkiem.
Umieść kawałki na arkuszach ciastek.
Piec przez 13 do 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Pozostaw do ostygnięcia przez kilka minut na arkuszu ciastek, a następnie wyjmij do stojaków, aby zakończyć chłodzenie.
Gdy piernik ostygnie całkowicie, zrobić lukier cementu. W średniej misce wymieszać cukier cukierniczy i śmietanę z kamienia nazębnego.
Dodać białka i wanilię. Bij z dużą prędkością, aż lukier utrzyma swój kształt. W razie potrzeby dodać więcej cukru cukierniczego, aby zagęścić lukier. Przykryj lukier wilgotną szmatką, aby zapobiec wyschnięciu.