Budino Di Cioccolato
Budino Di Cioccolato może być właśnie tym bezglutenowym i lakto ovo wegetariańskim przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 343 kalorie , 7 g białka i 22 g tłuszczu . Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Mieszanka cukru pudru, ekstraktu waniliowego, żółtek jaj i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Sprawdza się dobrze jako dodatek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 40% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak .
Instrukcje
Zagotuj wodę w czajniku i podgrzej mleko ze śmietanką w rondlu lub mikrofalówce.
Do innego rondla wsyp cukier i mąkę kukurydzianą, a następnie przesiej kakao.
Dodaj 2 łyżki wrzącej wody i wymieszaj, aż powstanie pasta.
Następnie dodawaj po jednym żółtku, podgrzane mleko i śmietankę, a na koniec ekstrakt waniliowy.
Zeskrob masę z boków patelni, postaw ją na ogniu i gotuj przez około 3–4 minuty, aż mieszanka zgęstnieje. Jeśli to pomoże, postaraj się, aby konsystencja mieszanki przypominała majonez.
Zdejmij z ognia, dodaj drobno posiekaną czekoladę i przelej ją do 4 małych filiżanek lub szklanek, z których każda powinna mieć objętość około 2/3 szklanki.
Przykryj wierzchy foremek folią spożywczą/folią spożywczą (folią plastikową), aby zapobiec tworzeniu się kożucha, a następnie włóż je do lodówki, gdy będą już chłodne. Upewnij się, że nie są jeszcze zimne w lodówce, gdy je podajesz. Możesz dodać odrobinę śmietanki na wierzch, jeśli chcesz.