Bucatini Carbonara z cukinią
Bucatini Carbonara z cukinią wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 625 kalorii, 24g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest dobre. Spróbuj Bucatini Carbonara z cukinią, Bucatini Carbonara, oraz Bucatini Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pancetta na średniej patelni na średnim ogniu do brązowego, często mieszając, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pancetta Na Ręczniki papierowe; odcedzić.
Wylać wszystkie, ale 2 łyżki kapieli z patelni.
Dodaj śmietanę, czosnek, i pokruszony pieprz do kapieli na patelni; doprowadzić do wrzenia. Odstawić.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cukinię; smażyć do miękkości, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Przenieś na duży talerz. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Pancetta, mieszanka śmietany i cukinia mogą być wykonane 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Dobrze spuścić. Powrót makaron do garnka.
W międzyczasie umieść jajka w skorupce w małej miseczce.
Dodać wystarczającą ilość gorącej wody do pokrycia.
Odstawić 5 minut. Rozbij jajka w dużej misce i ubijaj, aby zmiksować. Doprowadzić mieszaninę śmietany do wrzenia na patelni. Stopniowo ubijać gorącą śmietanę na jajka.
Wymieszać w 1/2 szklanki parmezanu.
Dodać sos do makaronu i wrzucić na średnim ogniu, aż sos pokryje makaron (nie gotować).
Dodać pancettę i cukinię i wrzucić do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać, przechodząc pozostały ser.