Bucatini All ' Amatriciana z pikantnymi wędzonymi klopsikami Mozzarella

Bucatini All ' Amatriciana z pikantnymi wędzonymi klopsikami Mozzarella
Bucatini All ' Amatriciana z pikantnymi wędzonymi klopsikami Mozzarella może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 781 kalorii, 40g białka, oraz 36g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Jeśli masz mieloną wołowinę, pieprz, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis z Foodnetwork ma 79 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na świetny wynik spoonacular 85%. Spróbuj Bucatini All ' Amatriciana z pikantnymi wędzonymi klopsikami Mozzarella, Bucatini z pikantnym sosem pomidorowym (bucatini All ' amatriciana), oraz Bucatini all ' amatriciana podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku sosu: na dużej ciężkiej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać pancettę i gotować, ciągle mieszając, aż do złotego koloru, około 5 do 7 minut. Używając łyżeczki, wyjąć pancettę i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Dodać cebulę i gotować przez 5 minut. Wymieszaj płatki czosnku i czerwonej papryki i gotuj do pachnącego, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodać pomidory, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i ugotowaną pancettę. Gotować na wolnym ogniu, na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje, około 15 minut. Ser wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
PomidorPomidor
SerSer
SOSSOS
SólSól
6
W przypadku klopsików: umieść stojak piekarnika w dolnej 1/3 piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
W dużej misce połączyć cebulę, 1/2 szklanki pietruszki, 2/3 szklanki parmezanu, bułkę tartą, jajko, keczup, czosnek, płatki czerwonej papryki, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Bułka TartaBułka Tarta
ParmezanParmezan
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodać wołowinę i cielęcinę. Używając rąk, połącz wszystkie składniki delikatnie, ale dokładnie. Uformuj mieszankę mięsną na 16 klopsików (1 1/2 cala średnicy) i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia. Zrób dziurę w środku każdego klopsa i umieść kostkę mozzarelli w środku. Zreformować klopsiki tak, aby mozzarella była całkowicie pokryta mieszanką mięsną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
KlopsikiKlopsiki
WołowinaWołowina
MięsoMięso
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Piecz klopsiki przez 15 minut, aż do ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal jędrne do kęsa, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
12
Odcedzić i umieścić w dużej misce do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Dodać klopsiki i sos. Wrzucić delikatnie i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KlopsikiKlopsiki
SOSSOS
14
Posypać pozostałą natką pietruszki i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn