Bułki z dynią piżmową
Bułki z dyni piżmowej mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji pieczywa. Ten przepis wegetariański lacto ovo jest przeznaczony dla 20 osób i kosztuje 12 centów za porcję . Jedna porcja zawiera 149 kalorii , 3 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 5 fanów. Mieszanka ciepłego mleka, brązowego cukru, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 37% . Ta ocena jest raczej słaba. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Bezglutenowe batony pistacjowe z dyni piżmowej , Pieczona dynia piżmowa i pasternak oraz Zupa z dyni piżmowej i jabłka .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj cukier; odstaw na 5 minut. Dodaj mleko, dynię, masło, brązowy cukier i sól i wymieszaj.
Dodaj mąkę pełnoziarnistą. Ubijaj na średniej prędkości przez 2 minuty. Wymieszaj z wystarczającą ilością mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut.
Umieść w misce pokrytej sprayem do pieczenia, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Uderz ciasto i przełóż na oprószoną mąką powierzchnię; podziel na 20 kawałków. Uformuj każdy kawałek w kulkę.
Umieścić w odstępach 2 cali na blachach do pieczenia posmarowanych sprayem do pieczenia. Ostrym nożem zrobić płytkie nacięcia na wierzchu bułek. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoją objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 400° przez 11–13 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij z patelni i odstaw do ostygnięcia na kratkę.