Bułki Drożdżowe Ze Słodkich Ziemniaków
Bułki drożdżowe ze słodkich ziemniaków zajmują około 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 30 i kosztuje 8 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 1g tłuszczu i w sumie 71 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką słodkie ziemniaki, mąkę, ciepłe mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Bez Drożdży Słodkie Bułki, Słodkie bułeczki drożdżowe z rumem i rodzynkami (zmieszane w maszynie do chleba), oraz Słodkie bułeczki drożdżowe z rumem i rodzynkami (zmieszane w maszynie do chleba) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłym mleku.
Dodaj 1 łyżeczkę cukru; odstawić na 5 minut.
Dodaj słodkie ziemniaki, żółtka, masło, sól, pozostały cukier i 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1-1/2 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na 30 kulek.
Rzuć każdą piłkę do 10 cali. Lina; zawiąż każdą linę w luźny węzeł.
Miejsce 2. oprócz na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
W małej misce ubij białka i zimną wodę; posmaruj bułki.
Piec w temperaturze 350° przez 15-17 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Wyjmij z patelni, aby ostygły na ruszcie.