Wieprzowina na parze bułki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, mąkę tortową, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze, Bułeczki wieprzowe gotowane na parze (baozi), oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze (Char Siu Bao).
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieść stojak żeberek w dużej plastikowej torebce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Zapasowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Wlać sos hoisin, zamknąć torebkę i delikatnie wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Hoisin
3
Włóż torebkę do miski i marynuj żeberka w lodówce przez 3 godziny lub do nocy.
Umieść żeberka na patelni arkusza wraz z całą marynatą. Przykryć patelnię folią aluminiową, wsunąć do piekarnika i piec, aż mięso łatwo oddzieli się od kości, około 2 godzin. Smażyć je co 30 minut podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Kości
Mięso
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
Patelnia
6
Wyjmij żeberka z piekarnika i pozwól im odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wyciągnij żeberko z kości i grubo posiekaj. Następnie, w dużej misce, wrzucić wieprzowinę razem z kapustą i szalotki. Jeśli mieszanka wydaje się zbyt sucha, dodaj trochę więcej sosu hoisin.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Zrób dobrze w środku suchych składników i dodaj ciepłe mleko, olej rzepakowy i aktywowane drożdże. Wyrobić ciasto, aby uzyskać kudłatą masę. Obróć na mąkę lub blat i zagniataj, aż ciasto stanie się gładkie, miękkie i giętkie, około 5 do 10 minut. Włóż go do lekko naoliwionej miski i obróć go raz, aby pokryć. Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto do niezakłóconego wyrośnięcia przez 40 minut do 1 godziny. Masa powinna podwoić objętość.
Każdy kawałek rolki i odstawić na bok w misce. Za pomocą wałka do ciasta spłaszcz każdą kulkę na 4-calowe okręgi, pozostawiając środek nieco grubszy niż jego krawędzie. Umieść czubatą łyżkę nadzienia na środku każdego dysku i uszczypnij wierzchołki zamknięte do uszczelnienia.
Ułóż bułki na tacy wyłożonej pergaminem i przykryj je czystym ręcznikiem kuchennym. Alternatywnie, umieść bułki w dużym 3-poziomowym bambusowym parowcu wyłożonym pergaminem, 4 bułki na poziom. Pozostaw bułki na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Ręczniki Kuchenne
5
W międzyczasie napełnij parowiec bambusowy lub ze stali nierdzewnej wodą i zagotuj go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
6
Wytnij 12 (4-calowych) rund z pergaminu. Gdy gotowy do gotowania, umieścić bułki na pergaminie rund i do parownika.