Bułeczki Owsiane
Bułeczki owsiane mogą być właśnie porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz pekany, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy są Bułeczki Klonowo-Owsiane, Bułeczki Klonowo-Owsiane, oraz Bułeczki Owsiano-Cynamonowe.
Instrukcje
Posypać owsem na nieosmarowaną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 8-10 minut lub do lekko rumianego i opiekanego; ostudzić. W misce połączyć owies, mąkę, 1/3 szklanki cukru, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Pokroić w maśle, aż mieszanina przypomina grubą okruchy. Wymieszać z orzechami pekan.
Jajko i maślankę ubić, dodać do suchych składników aż do zwilżenia. Obrócić na mąkę; zagnieść 10 razy.
Ciasto przełożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia. Pat w 8-in. koło.
Pokrój na osiem klinów, ale nie rozdzielaj.
Połączyć cynamon i pozostały cukier; posypać ciastem.
Piec w temperaturze 400° przez 17-20 minut lub do złotego koloru.